Last ned CatchSign-appen og signer fiske-seddelen med mobilen!

Last ned CatchSign-appen og signer fiske-seddelen med mobilen!

Snart kan endelig alle fiskere langs hele kysten ta i bruk den nye appen CatchSign og signere sin fiskeseddel via mobiltelefon eller nettbrett.

- Vår anbefaling til fiskerne er å lage seg en signeringsbruker og laste ned appen med en gang, slik at alt er klart når de kommer til kai og skal levere sin fangst, sier avdelingsdirektør i Norges Råfisklag Benedicte Nielsen.

De siste ukene har appen vært gjennom bred testing og kvalitetssikring, og tilbakemeldingene har vært gode.

Kan sammenlignes med BankID

Alle de nær 400 fiskemottakene i Råfisklagets distrikt har i disse dager mottatt informasjon om den nye tjenesten og flere har allerede tatt den i bruk. Norges Sildesalgslag var først ut med å ta CatcSign-appen i bruk. Fiskere som (har levert sild, makrell og lodde og) allerede har opprettet en signeringsbruker trenger ikke å opprette en ny nå. Man trenger kun en signeringsbruker for å godkjenne egne sedler for leveranser av all villfanget sjømat i hele Norge.

- Den kan sammenlignes med BankID, hvor man bare trenger en signeringsapp for å kunne utføre sine tjenester i hvilken som helst bank, forklarer Nielsen.

Mange har tatt appen i bruk

Etter at to systemleverandører har lansert løsningen til sine kunder er det til nå allerede 23 fiskere og kjøpere som har tatt i bruk appen.

- Den er enkel å laste ned, og alle som har en brukeridentitet på MinSide kan opprette sin egen signeringsbruker til seg selv og andre. Det betyr at man kan hjelpe kompisen også, sier avdelingsdirektør Nielsen. Hvis du står fast er det bare å ta kontakt, vårt tjenestetorg står klare til å hjelpe deg, avslutter hun.https://gammel.rafisklaget.no/portal/pls/portal/