Snart kan du kjøpe fisk på mobil!

Snart kan du kjøpe fisk på mobil!

Hvert år auksjonerer Råfisklaget hundrevis av millioner kilo sjøfryst sjømat til million-verdier. Dette er fisk og skalldyr som fiskes av større båter, langt til havs, og som leveres til fryselager langs kysten. Fangsten blir så solgt elektronisk på auksjon til høystbydende bedrift.

Camilla Stormoen er en av skaperne bak de nye auksjonssidene som nå skreddersys for mobiltelefon. Camilla er 26 år og fersk utdannet sivilingeniør i informatikk fra Universitetet i Tromsø og ansatt som IT-konsulent i Norges Råfisklaget. Det er hun som står for programmeringen.

- Fiskeauksjonen får splitternytt utseende i ny programvare og blir lettere å bruke fra både pc og mobil, forklarer Stormoen.

Laget for mobiltelefon

Selve auksjonssystemet blir det samme som tidligere, men det nye systemet vil være bedre tilpasset mobiltelefoner. Etter mobiltelefonens inntreden og rivende utvikling, har hvordan og når man gjør jobben endret seg dramatisk.

- Nå er det mange som orienterer seg om hvilken fisk som har blitt levert før de drar på jobb og på reise, og slik dagens auksjonssider ser ut er det knotete fra mobiltelefon, sier Stormoen. De nye auksjonssidene vil fungere som en egen app på mobiltelefonen.

Enklere oversikt - raskere å kjøpe

Målet er også å lage en enklere oversikt over fiskepartiene som selges. Vareopplysninger som betyr mye for valget om å kjøpe vises med en gang; pris, størrelse, fartøy, miljømerking, fangstområde, redskap og bilder av fangsten. Fargekoder og smileys skal enkelt vise om man leder budrunden eller er overbydd. Selv om selve budgivningen fungerer helt likt tror Camilla at man vil oppleve at det går raskere.

- Nå kan man lett og effektivt kjøpe fisk på mobil med bare en hånd og ett klikk! Man trenger ikke å dra opp pc for å utføre kjøpet.

Nå skal den testes

Før den nye fiskeauksjonen er helt ferdig skal den testes blant Råfisklagets egne fagfolk, fiskere og fiskekjøpere.

Bruker du auksjon og vil du være med å teste? Ta kontakt med auksjonssjefen Sara Izquierdo på sara@rafisklaget.no.

 

Bilde: Camilla er sivilingeniør og en av skaperne bak de nye auksjonssidene som nå skreddersys for mobiltelefon. Det er hun som står for programmeringen.https://gammel.rafisklaget.no/portal/pls/portal/