Sandra vant VM i sjømat

VM i sjømat gikk av stabelen på Finnsnes torsdag, fredag og lørdag forrige uke. Lokal sjømat sto i fokus under Nordnorsk mesterskap for kokkelærlinger, Norgesmesterskapet for hobbykokker og Verdensmesterskapet for unge kokker. 

Vi gratulerer kokkelærling Sandra Degerstrøm fra Vardø med seieren, og hennes læremester Tor-Emil Sivertsen @varangerkokken.

Sandra Degerstrøm fra Vardø ble VM mester (iFinnmark.no) Sjømatshow skal vinne ungdommen på hjemmebane (fiskeribladetfiskaren.no)

Bilder fra venstre Sandra Degerstrøm, vinner VM 2015. Bilde: fiskeribladetfiskaren.no Fotograf: Simen Fangel. Tor-Emil Sivertsen @varangerkokken.

Northern Delight - VM i sjømat

Vi synes selv vi har verdens beste råstoff, og kokker i hele verden peker til Nord-Norge når det snakkes om fisk- og sjømatskvalitet. Nå vil arrangørene av Northern Delight skape et bredt verdensmesterskap for kokkelærlinger, juniorkokker, elitekokker og matentusiaster i Troms.

- I flere hundre år har Nord-Norge sendt fantastisk sjømat jorda rundt. Med Northern Delight, sender vi de fremste kokkene dit råvarene er best- og ferskest. Det er på tide at kokkebransjens Messi og Ronaldo kommer til oss for å skape matmagi! sier prosjektleder Odd Kjartan Solset i Northern Delight.

Northern Delight gjennomføres for første gang i 2015 med to arrangementer. Den første går av stabelen i FIL-hallen på Finnsnes denne uken og inneholder tre kokkekonkurranser og en rekke underholdningsarrangementer. Det andre går av stabelen i Tromsø til høsten.

• Torsdag konkurrerer kokkelærlingene i nord om tittelen Northern Delight: Nordnorsk mester i sjømat.

• Fredag konkurrerer matentusiaster, hobbykokker og matbloggere om tittelen Northern Delight: Norgesmester, hobbykokk.

• Lørdag konkurrerer de ledende juniorkokkene i Norden (under 22 år) om tittelen Northern Delight World Champion Seafood: Young Chef.

Arrangementene krydres med matmesse, showkonkurranser og musikk. På kveldene preges hallen av pop-up restauranter, der noen av Nord-Norges beste restauranter serverer mat med hjelp av elever fra Senja videregående skole.

300 elever ved grunnskolene i omliggende regioner er invitert til arrangementet av matfag på Senja videregående og Nordkjosbotn videregående. Arrangementet er således en viktig rekrutteringsarena til matfagene og sjømatnæringen.

Northern Delight er initiert av Air Communication AS, og har blitt utviklet til et konsept med bred støtte fra sjømatnæringen. Med som samarbeidspartnere er bl.a. Norges Sjømatråd, Norges Råfisklag, Lerøy Aurora, SalMar Nord, Norway Royal Salmon, Asko Nord. I tillegg har prosjektet fått økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og Troms Fylkeskommune.

Northern Delight arrangeres som et samarbeid mellom Kokkelauget i Troms og Air Communication AS. Med på laget som viktig kompetanseaktør i april er Senja Vgs. med både Restaurant- og matfag og Naturbruk BLÅ.

Torsdag 9. april
Northern Delight: Nordnorsk mesterskap i sjømat for kokkelærlinger
09.00 – 17.00 Nordnorsk mesterskap i sjømat for kokkelærlinger, semifinale
09.00 – 14.30 Besøk av skoleelever fra regionene rundt
15.00 – 20.00 Matmesse
18.00 – 20.00 Nordnorsk mesterskap i sjømat for kokkelærlinger, finale
18.30 Showkonkurranse: FIL – FK Senja. Vi kårer den beste klubben … i filetskjæring.
19.30 – 23.00 Pop-up restaurant Emmas Drømmekjøkken (kun forhåndsbestilling).

Fredag 10. april
Northern Delight: Norgesmester, hobbykokk.
09.00 – 17.00 Norgesmester, hobbykokk semifinale
09.00 – 14.30 Besøk av skoleelever fra regionene rundt
15.00 – 20.00 Matmesse
18.00 – 20.00 Norgesmester, hobbykokk, finale
18.30 Showkonkurranse:
19.30 – 23.00 Pop-up restaurant De 4 Roser (kun forhåndsbestilling)

Lørdag 11. april
Northern Delight: World Champion Seafood: Young Chef
10.00 – 16.30 Northern Delight World Champion Seafood: Young Chef, semifinale
10.00 – 20.00 Matmesse
12.00 – 12.45 Showkonkurranse: Den store kommunekampen: Harstad vs Finnsnes vs Tromsø
18.00 – 20.00 Northern Delight World Champion Seafood: Young Chef, finale
19.30 – 23.00 Pop-up restaurant og premiegalla for VM i sjømat ved kokkene Gunnar Jensen, Kim-Håvar Larsen og Øyvind Bøe Dalelv (kun forhåndsbestilling)https://gammel.rafisklaget.no/portal/pls/portal/